2024. május 6-án újabb szivacskézi tornát rendezett a Győri ETO KC, ezúttal a Magyar Sport Napja alkalmából. A legkisebbek az Audi Aréna Győrben játszhattak, ahol napokkal korábban a Győri Audi ETO KC és a Vipers Kristiansand csapata mérkőzött meg egymással az EHF Bajnokok Ligája FINAL4-ba kerülésért. Ehhez méltó módon a torna is 3+1 játékrendszer szerint került lebonyolításra, ami már ténylegesen a rendes kézilabda előszobájának tekinthető.

„Nagyon várták a gyerekek, hogy az Audi Arénában játszhassanak, ahol először mérettették meg magukat a 3+1-es szivacstornán. A nagy izgalom nem tartott sokáig, küzdős meccseket játszottunk. Minden gólnak nagyon örültek és jó volt látni a lelkesedésüket. Hatalmas élmény volt nekik, ezúton is köszönjük a lehetőséget” – nyilatkozott Freiberger Ivett edző.

 

„Először is szeretném megköszönni a gyerekek nevében is, hogy az Arénában léphettünk pályára. Óriási megtiszteltetés, főleg azok után, hogy ők az év elején ide futhattak be a világsztárokkal az egyik 2024-es évi BL mérkőzésen. Lehet, hogy picik, 6-8 évesek, viszont életre szóló élmény ez nekik. Az ilyen alkalmak tudják beszippantani a gyerekeket, örülök, hogy ilyen lehetőségeik vannak. A hétfői volt az első 3+1-es tornánk élesben. Egyfelől rengeteg a tanulnivaló, másfelől, ha azt helyezem előtérbe, hogy honnan jutottunk el idáig ilyen rövid idő alatt, akkor nagyon elégedettek lehetünk” – összegzett Péter Szabó Lívia edző.

 

„Kezdem azzal, hogy óriási élmény volt a gyerekeknek a "nagyok pályáján" játszani. Az Aréna megadta az alaphangulatot a tornához. Amellett, hogy élvezték a játékot, keményen megdolgoztak a lányok a döntőbe jutásért. Ott sajnos nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél fizikai fölényével olyannyira, hogy a saját munkánkban is káosz keletkezett. Egész évre elmondható, hogy szorgalmasan edzettek, gyakoroltak, aminek eredményeként mozgásfejlődésükben, technikai kivitelezéseikben nagy előrelépés látható. Nagyon büszke vagyok Rájuk” – értékelt büszkén Fekete Kitti edző.

 

„Nagyon örültem mikor megtudtam, hogy az Audi Aréna center pályáján játszhatunk. Kicsit izgultam is, hogy a gyerekek nehogy megilletődjenek a helyszíntől. Ez már nem dobó, hanem 3+1-es torna volt nekik, a csapat nagy része most volt először ilyen mérkőzésen. Rám cáfoltak a gyerekek, bátrak, ügyesek voltak, harcosan védekeztek, kapusaink jól védtek, kicsit kuszán lőttünk, de mertünk vállalkozni. Élmény volt az eseményen részt venni, köszönjük a lehetőséget”  - összegzett Molnár-Benes Aliz edző.

 

„Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy mi is ott lehettünk ezen az eseményen, ahol a Magyar Sport Napja alkalmából életük első igazi kézilabda meccsét játszották a legkisebb lányaim. Izgatottan és félve léptek pályára, de ahogy egyre több mérkőzést játszottak kezdték megízlelni a kézilabda szépségét. A legjobban annak örültek, hogy ők is azon a pályán játszhattak, ahol a felnőtt "szuperlányok" is játszani szoktak. Mindenki lehetőséget kapott, mindenki pályára tudott lépni. Hálával és köszönettel tartozom lányaimnak az egész éves munkájukért” – nyilatkozott büszkén Dányi-Hegyi Diána edző.

 

„Az első versenyén szerepelt a 8 évesek csoportja egy 3+1-es szivacskézilabda tornán. Méltó helyszínen - az Audi Arénában - mérkőzött meg a 10 csapat. Különböző szintet értek el a csapatok, amelyeknél hajítás, beugrásos kapura lövés, védés és védekezés is fellelhető volt, valamint a cselezés alapjai is megjelennek már. A mi kis csoportunkban a nagy játék alapjai már fellelhetők! Sok türelem, munka és játék kell a sikeres folytatáshoz, valamint szorgalom és kitartás mindenki részéről. Büszke vagyok a kicsi lányainkra, ügyesen játszottak végig a tornán” – nyilatkozta Horváth János, a győztes ikervári csapat edzője.