2024. május 15-én a Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 2-es csapata Nemesvámosra látogatott, hogy a korosztályos bajnokságokban a szezonban utoljára bizonyítsanak idegenben. A meccsek végkimenetele nem volt kérdés, az ETO-s fiatalok magabiztosan, végig vezetve nyerték meg az összecsapásokat.

„Utolsó idegenbeli mérkőzésünket Nemesvámoson játszottuk. Azt kértük a lányoktól, hogy próbáljunk a saját tempónkban játszani. Ne érjen bennünket olyan meglepetés, ami néhányszor előfordult a bajnokság során, hogy az ellenfél komfortzónájában játszunk, nem túl eredményesen. Nagy örömünkre, minden játékos partner volt ebben. Az első perctől az utolsóig lelkesen és aránylag pontosan játszva hozta az elvárható győzelmet a CSAPAT, csupa nagybetűvel. Gratulálok a lányoknak! Jövő héten hazai pályán zárjuk a pontvadászatot” – összegzett Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Szeretnék gratulálni az egész csapatnak a mérkőzésen nyújtott teljesítményünkhöz. Az első perctől kezdve nagyon jól működött a védekezésünk, aminek köszönhetően már a mérkőzés első részében nagyobb előnyre tudtunk szert tenni. Jó volt látni annak ellenére, hogy a győzelem egy percig sem forgott kockán, hogy az első perctől az utolsóig ugyanakkora erőbedobással küzdöttünk. Remélem a következő és egyben utolsó mérkőzésünkön is így fog tudni teljesíteni a csapat” – nyilatkozott a kiemelkedő hatékonysággal védő kapus, Korsós Aliz (#1).

U17 I. osztály-Nyugat, 25. forduló

2024. május 15., 16:00

Sportcsarnok, Nemesvámos

Bajnok DSE Nemesvámos – Győri ETO KC: 22-42 (11-19)

Győri ETO KC Akadémia 2: Korsós Aliz (K), Pőcze-Eisenberger Anna (K), Czifra Fruzsina (K) – Tőkés Lilla 1, Flaskár Emma 12 (1), Nagy Szofi Natasa 1, Falusi Luca, Willman Viktória 1, Somogyi Lilla Júlia, Tagai Virág 1, Molnár Zsófia 3, Pásztor Emília, Horváth Berta 3, Szalai-Nagy Zita 1, Vajda Luca 7 (1), Dobák Csenge 12 (4)

 

„Utolsó idegenbeli találkozónkon a szezonban mindenképpen a győzelem volt a cél! Az első negyedóra dekoncentráltságát leküzdve, nagyon jó kapus teljesítménnyel és 45 perc extra védekezéssel egyáltalán nem forgott veszélyben a győzelmünk! Gratulálok mindenkinek” – értékelt Kun Attila vezetőedző.

„A szezon végéhez közeledve Nemesvámosra utaztunk utolsó idegenbeli meccsünkre, így már mindenkin látszik a fáradtság. A cél természetesen ezen a mérkőzésen is a győzelem volt. Az összecsapást sok hibával kezdtük támadásban, de védekezésben helyén volt a szívünk, így nagyobb előnnyel fordulhattunk a félidőben. A második játékrész közepén volt egy kisebb hullámvölgye a csapatnak, de a győzelem nem forgott veszélyben. Örülök, hogy védéseimmel tudtam segíteni a csapatot. Gratulálok mindenkinek” – összegzett a mérkőzésen kiválóan védő kapus, Dobány Kitti (#71).

U19 I. osztály-Nyugat, 25. forduló

2024. május 15., 18:00

Sportcsarnok, Nemesvámos

Bajnok DSE Nemesvámos – Győri ETO KC: 23-29 (9-14)

Győri ETO KC Akadémia 1: Bödő Panna (K), Dobány Kitti (K) – Rédecsi Polett 4, Lévai Lili 2, Granát Dorka 4 (2), Kiss Diána Eliza 3 (1), Bordás Bianka 2, Nyerges Anna 3, Halász Viktória Napsugár 2, Császár Dorka, Szár Evelin 2, Vári Arina 2, Schmél Zoé 3 (1), Raczenböck Blanka, Jaczkó Lili, Farkas Eszter Nóra 2