2024. május 23-án a Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 2-es csapata hazai pályán fogadta a Dunaújváros együtteseit. A fiatalok utolsó mérkőzéseiket játszották a korosztályos bajnokságokban és bár a négyes döntőről mindkét esetben lemaradtak, de méltó módon, győzelemmel búcsúztak az idénytől.

„Az előzetes várakozásnak megfelelően nehéz mérkőzést játszottunk. Bár nagyon jól indult, de kicsit belelassultunk, majd a második félidő közepén sikerült megtörni a jól játszó Dunaújváros ellenállását és nem volt kérdés a győztes kiléte. Gratulálok a csapatnak és a stábnak az egész éves munkájához, köszönöm a hozzáállásukat is. Még vannak feladataink a nyári szünetig, azokat elvégezzük, majd jöhet a pihenés” – értékelt Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„A Dunaújváros elleni mérkőzés volt az utolsó a szezonban. A cél egy felszabadult játék volt, gyors tempóval és kemény védekezéssel. A meccs folyamán sok kihagyott ziccerünk volt, azonban az első percekben szerzett vezetéssel, illetve a fizikai erőnkkel mi kerültünk ki győztesként” – nyilatkozott a 3 találatot szerző Horváth Berta (#61).

U17 I. osztály-Nyugat, 26. forduló

2024. május 23., 14:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC – DKKA: 26-19 (12-9)

Győri ETO KC Akadémia 2: Körmendi Lara (K), Pőcze-Eisenberger Anna (K) – Tőkés Lilla 1, Flaskár Emma 5, Falusi Luca 1, Willman Viktória, Somogyi Lilla Júlia 5 (1), Tagai Virág 1, Molnár Zsófia 1, Pásztor Emi, Horváth Berta 3, Szalai-Nagy Zita 1, Léránt Eszter 1, Vajda Luca 1, Dobák Csenge 5 (4), Kányai Villő Réka 1

 

„Nagyon örülök annak, hogy az idény utolsó U19-es mérkőzésén is ugyanazt az akarást és motivációt láttam a lányokon, ami az egész szezonban jellemző volt rájuk. Játékban az első félidőben láttam olyan szenzációs gyors megoldásokat, ami azt mutatja, hogy mennyit dolgoztunk ebben az évben. Örülök a teljesítményünknek, nagyon sajnálom, hogy csak egymás elleni eredménnyel nem jutottunk be a Final4-ba. Gratulálok mindenkinek az egész idényhez, mind a stábnak, mind a játékosoknak” – összegzett Kun Attila vezetőedző.

„Az utolsó ifjúsági mérkőzésünkön a Dunaújváros csapatát fogadtuk. Tudtuk, hogy ez a meccs nehéz lesz, ha nem koncentrálunk oda 100%-osan. Az első félidőbe jó védekezéssel és gyors lerohanásokkal nagy előnyre tudtunk szert tenni. A második játékrészben kisebb koncentrációhiány lépett fel a csapatnál, de gyorsan rendezni tudtuk a sorokat. Gratulálok mindenkinek” – értékelt a nagyszerűen védő hálóőr Dobány Kitti (#71).

U19 I. osztály-Nyugat, 26. forduló

2024. május 23., 16:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC – DKKA: 36-28 (19-13)

Győri ETO KC Akadémia 1: Czifra Fruzsina (K), Dobány Kitti (K) – Rédecsi Polett 9, Lévai Lili 1, Kiss Diána Eliza 7 (3), Bordás Bianka 2, Nyerges Anna 2, Halász Viktória Napsugár 1, Szár Evelin 4, Kovács Bogi, Vári Arina 3, Schmél Zoé, Varga Dalma 4, Raczenböck Blanka 2, Jaczkó Lili 1