2024. május 25-én az Audi Aréna Győrben rendezték az U15 I. osztály felsőházának utolsó fordulóját. A Győri ETO KC Akadémia 3-as csapata a tabella éléről várta a megmérettetést. A fiatalok céltudatosan és koncentráltan mentek bele mindkét meccsbe, így nem lehetett kérdés, hogy az aranyérem kihez kerül. Az érzelemdús napot szokás szerint a főszereplők értékelték.

“Számítottam rá, hogy a mérkőzés elején szoros lesz az állás. A Budaörs nagyon határozott védekezéssel próbált megakadályozni minket a gólszerzésben, ami jól sikerült nekik. Szerencsére mi is beleálltunk a harcba, ami egy jó félidőt hozott ezen a szinten. A második játékrészben sok labdát tudtunk szerezni, amiből indítás és lerohanás gólokat lőttünk. Ebből kialakult pár gólos előny, amit végig tartani tudtunk és még hozzá is tettünk. Nem álltunk le az előny birtokában, hanem még fokozni tudtuk. Nagyon örülök, hogy ezzel a győzelemmel biztos elsők lehettünk” – értékelte a nap nyitómeccsét Pigniczki Krisztina vezetőedző.

„Az első félidőben jól védekeztünk, támadásaink kicsit akadoztak a Budaörs ellen. A második játékrészben hatalmas szívvel, jó védekezéssel, bátor, lendületes támadásainkkal, fokozatosan növeltük előnyünket, így mi tudtuk elhozni a 2 pontot. Igazi csapatmunka volt a győzelmünk” – nyilatkozott a mérkőzésen 4 gólig jutó Köteles-Baunok Ivett (#23).

Országos Gyermek Bajnokság U15 I. osztály Felsőház, 4. forduló

2024. május 25., 10:00

Audi Aréna Győr

Győri ETO KC – Moyra-Budaörs Handball: 23-17 (10-10)

Győri ETO KC Akadémia 3: Körmendi Lara (K), Reizinger Friderika Ibolya (K), Takács Csenge (K) – Baracskai Liza 3, Burányi Szófia, Oross Tímea Sára 2, Köteles-Baunok Ivett 4 (1), Lendvai Emily 4, Molnár Hanna 5, Pintér Nelli 2, Sarus Szófia, Szakács Vivi 2, Pintér Kitti 1, Marian Hanna, Lidi Vivien, Csonka Norina

 

“A mérkőzésnek egyetlen tétje volt, mivel korábban kiderült, hogy már bajnokok vagyunk, a cél az volt, hogy egy kicsit visszavágjunk a Csabának a korábbi vereségért. Nagyon harcosan és nagy akarattal játszottunk. Nem blokkoltunk le, amikor az ellenfél sikeres akciót vezetett, hanem még nagyobb kedvvel mentünk tovább. Nem hagytunk kérdést afelől, hogy győzelemmel fejezzük be a szezont! Jó volt látni a lányok örömét, egységét a csapatszellemiségét. Az egész évben nyújtott edzésmunkáért teljesen megérdemelten lettünk bajnokok az U15-ös korosztályban. Gratulálok! A stábnak nagyon köszönöm az egész szezonban nyújtott munkáját” – összegzett a szezonzárót követően Pigniczki Krisztina vezetőedző.

„A szezon utolsó meccsét a Békéscsaba ellen játszottuk. A Budaörs elleni győzelem után tudtuk, hogy nem szabad előre örülnünk, hiszen vár még ránk egy mérkőzés. Minden koncentrációnk az utolsó összecsapáson volt és a lehető legtöbbet akartuk kihozni magunkból. Győzelemmel szerettük volna zárni a szezont és együtt ünnepelni az aranyérmet. Büszke vagyok, hogy egy ilyen csapat tagja lehetek” – foglalta össze gondolatait az 5 találatot jegyző Szakács Vivi (#28).

Országos Gyermek Bajnokság U15 I. osztály Felsőház, 4. forduló

2024. május 25., 17:35

Audi Aréna Győr

Győri ETO KC – Békéscsabai ENKSE: 31-23 (16-11)

Győri ETO KC Akadémia 3: Körmendi Lara (K), Reizinger Friderika Ibolya (K), Takács Csenge (K) – Baracskai Liza 3, Burányi Szófia 1, Oross Tímea Sára 2, Köteles-Baunok Ivett 3, Lendvai Emily 3, Molnár Hanna 5 (1), Pintér Nelli 3, Horváth Réka, Szakács Vivi 5, Pintér Kitti 2, Marian Hanna 1 (1), Lidi Vivien 1, Csonka Norina 2