2024. május 26-án a Győri ETO KC Akadémia 1-es csapata utolsó NBII-es mérkőzését játszotta az idényben. A fiatalok az Alba Fehérvár csapatát fogadták hazai pályán és a mérkőzés tétje a veretlenség megőrzése volt. Ahogy a szezonban már sokszor, most sem volt kérdés a győztes kiléte, Kun Attila csapata egy magabiztos győzelemmel zárta a szezont.

„Nagyon örülök annak, hogy ilyen fiatal csapattal, egy átalakított, nehéz, rájátszásos bajnokságban 100%-os teljesítménnyel, pontveszteség nélkül sikerült bajnokságot nyernünk! Gratulálok minden játékosomnak, stábtagomnak és mindenkinek, aki segített minket ezen a hosszú úton! Irány az NBI/B” – értékelt Kun Attila vezetőedző.

„Az utolsó mérkőzésen a Fehérvár csapatával játszottunk. Nagyon fontos volt számunkra a győzelem, hiszen szerettük volna megőrizni veretlenségünket az NBII-ben. Az elejétől kezdve szoros volt a mérkőzés, hiszen a helyzeteinket nem lőttük be és védekezésben is rengeteg hibát vétettünk. A második félidőre már összeszedtük magunkat és győzelemmel tudtuk zárni az összecsapást és a szezont is. Büszkék lehetünk magunkra, hogy ilyen nagyszerű teljesítményt értünk el” – nyilatkozott a mérkőzésen 1 találatot szerző Halász Viktória Napsugár (#35).

NBII Észak-Nyugat (A-B) Felsőház, 8. forduló

2024. május 26., 14:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC – Alba Fehérvár KC: 32-26 (15-12)

Győri ETO KC Akadémia 1: Czifra Fruzsina (K), Dobány Kitti (K) – Rédecsi Polett 8 (4), Lévai Lili 1, Kiss Diána Eliza 2, Bordás Bianka 1, Nyerges Anna 1, Halász Viktória Napsugár 1, Szár Evelin 4, Kovács Bogi 2, Vári Arina 1, Schmél Zoé 3 (1), Varga Dalma 4, Raczenböck Blanka, Jaczkó Lili 4, Farkas Eszter Nóra