2024. május 25-26-án került megrendezésre a Sulikézi Fesztivál, melynek célja, hogy a részt vevő tanulók változatos környezetben, játékos formában tanulják, gyakorolják a természetes alapmozgásokat, sportági előkészítő mozgásokat. A fesztivál során a pozitív játékélmény megszerzésére helyezték a hangsúlyt. Ez egy újabb kiváló lehetőség volt az ETO-család legkisebb tagjainak, hogy a már megszokott szivacskézi tornák mellett, kissé más, de mégis hasonló keretek között próbálhassák ki magukat.

„Május 25-én Lipóton is megrendezésre került a Sulikézi Fesztivál, melyre egyesületünk az egyes korcsoportba nevezett be. Ez a korcsoport ugyanis az U8-U9-es korosztályt érinti, melyben a Magyar Kézilabda Szövetség új koncepciója alapján nincs verseny. A Sulikézi Fesztivál is ezen szempontok alapján jött létre, prezentálja, hogy a szivacs labdával játszóknál sokkal nagyobb hangsúlyt kell, hogy kapjon a képzés és nevelés, mint maga a verseny. A korábban említett elvek alapján a játékos tanulás, sportági előkészítő feladatok, pozitív játékélmény szerzése, szociális kompetenciák fejlesztése volt a fő cél. Nyolc állomáson 1,5 órán keresztül elképesztően változatos gyakorlatokat végeztek a gyerekek, melyet kellő mennyiségű, segítőkész, kedves, fiatal animátor koordinált. Nagyszerűen érezte magát minden sportoló, edző és szülő. Köszönjük ezt az élményt mindenkinek, aki a szervezésben részt vett, jövőre találkozunk” – mondta Péter Szabó Lívia edző.

 

„Kíváncsian vártam a Sulikézi Fesztivált, mert még nem volt részem benne, először jártam ilyen rendezvényen. Nekem volt egy kis szervezési nehézségem, ezért izgultam, hogy miként fog sikerülni, de ahogy odaértünk, rögtön minden megoldódott. Nagyszerű kezdeményezés, pontos, precíz szervezés, kiváló körülmények. A fiatalabb korosztály részére, talán ez a jövő kézilabdája, ahol előkerült a dobójáték, a mérkőzés, emellett a koordinációs, egyensúlyfejlesztő játékok sokszínű repertoárja. A gyerekek mosolyogva, kellemesen elfáradva zárták a napot, mi pedig sok-sok tapasztalatot gyűjtöttünk. Köszönöm Péter Szabó Lívia kitartó munkáját, hogy ez a nap sikeresen lezajlott" – nyilatkozott Molnár-Benes Aliz edző.

 

„Játékos feladatok voltak 8 helyszínen fesztivál jelleggel. Minden feladatnak megvolt a célja, akár edzés anyagba is beépíthetőek. Egyetlen MKSZ által szervezett verseny volt ennek a korosztálynak. A gyerekek élvezték, nekünk U8 korosztályunk vett részt rajta. Az egyértelmű kedvenc állomás a kétkapus dobójáték volt a kislányoknak. Lelkesen meséltek mindegyikről hazafelé a buszon. Csapatépítésre is mindenképp jó volt ez a délelőtt” – mesélt Horváth Kinga edző az élményekről.

 

„Szombaton délelőtt 21 kézilabdás kislánnyal részt vettünk az első Sulikézi Fesztiválon. Izgatottan várták a lányok a feladatokat, kicsit megszeppentek az elején, hisz vegyes csapatokat alkotva kellett a feladatokat teljesíteni. 8 pálya, 8 különböző érdekes feladat végrehajtása volt a cél. Minden pályán segítőkész, lelkes fiatalok buzdították őket. Több, mint egy órán át mozoghattak, nagyon elfáradtak, de rettentően jól érezték magukat. Köszönjük a szervezést, meghívást” – összegzett Dányi-Hegyi Diána edző.

 

„Szombaton került megrendezésre a Sulikézi Fesztivál Lipóton, amit rendkívül élveztek az U8-as csapatom tagjai. Örülök, hogy volt lehetőségünk részt venni az eseményen, nagyszerű élményekkel gazdagodtunk” – mesélte röviden Fekete Kitti edző.