2024 májusa pozitív szezonzárásnak bizonyult a Győri ETO KC akadémiai csapatai számára. Voltak versenysorozatok, ahol nem volt elég a jó teljesítmény, az ellenfelek botlásában is bízni kellett, míg más esetben az aranyérem megszerzése vagy annak körülményei lógtak a levegőben. Szokás szerint számokban és szavakban is megtörtént a májusi összegzés.

„Egyből rangadóval indult a május az U19-es bajnokságban a SZISE ellen, amely végül megnyerte az alapszakaszt. Egy nagyon éles, kemény és érzelmekben gazdag mérkőzésen tudtunk diadalmaskodni 1 góllal, amely nagy büszkeséggel töltött el minket, mivel az ellenfél egész évben az NBI/B-s bajnokságban szerepelt és a középmezőnyben végzett. Az NBII-ben már megnyertük a bajnokságot, de mindenképpen szerettünk volna hibátlan mérleggel zárni. Ez sikerült is és nemcsak a hibátlan mérleg, hanem a játék képe is büszkeséggel töltött el minket. Az U19-es pontvadászatban még találkoztunk a Nemesvámos csapatával és a DKKA együttesével, amely mérkőzéseken is 100%-os mérleggel hagytuk el a pályát! Egész hónapban nagyon egységes csapat benyomását keltettük és annak ellenére, hogy tét nélküli volt a meccseink nagy része, maximálisan tudtunk koncentrálni és végig küzdeni. Nagyon büszke vagyok a lányokra és a stábomra” – értékelte Kun Attila vezetőedző az Akadémia 1-es csapat májusát.

„Kapusaink május hónapban kimagasló teljesítményt nyújtottak, számos bravúros védést bemutatva. Büszkék lehetünk az elért eredményeinkre és a folyamatos fejlődésünkre” – értékelt elégedetten Petróczi Viktória kapusedző.

 

„Május hónapra már csak az U17-es pontvadászat maradt az Akadémia 2-es csapat számára, ahol pályára tudtunk lépni, hiszen a másik két versenyt, ahová beneveztünk, sikeresen lezártuk. Mivel reális esélyünk nem volt a legjobb 4 közé jutásra a bajnokságban, mert korábban ezt elrontottuk, a tisztes helytállás és a becsületes küzdelem maradt a fő motivációnk erre az időszakra. Ebben nem is volt hiba, hiszen mindhárom mérkőzésünket megnyertük. Tettük a dolgunkat legjobb tudásunk szerint és vártuk a csodát, ami sajnos nem következett be, így lemaradtunk a korosztályos bajnokság rájátszásáról. Mindenesetre köszönöm a játékosoknak és a stábnak ezt a hozzáállást” – fogalmazott Kerékgyártó Zsolt vezetőedző az utolsó hónapra már 2 aranyéremmel ráforduló Akadémia 2-es csapat teljesítményéről.

„3 jó mérkőzést nyertünk, ahol a jó védelmet számos védéssel segítették a kapusok. Az utolsó 3 mérkőzésünkön minden kapusunk hozzá tudott tenni a csapat sikereihez, aminek külön örülök” – nyilatkozott büszkén Kiss Éva kapusedző.

 

„A hónap elején Kozármislenybe utaztunk, ahol 2 nehéz mérkőzés várt ránk, plusz a hosszú út viszontagságai. Tudtuk, hogy nem veszíthetünk sem a Fradi, sem a Szeged ellen, ha bajnokok akarunk lenni. Szenzációs játékkal, az év egyik legjobb teljesítményét mutatva legyőztük az FTC U15-ös csapatát. Majd a Szeged ellen is győzelmet arattunk. Mindkét mérkőzésen a csapat összes játékosa kiadta magából a maximumot. Az utolsó fordulóban hazai pályán a Budaörs legyőzésével bajnokok lettünk. A nap végén a Békéscsaba várt ránk egy már tét nélküli meccsen. Csak le akartuk őket győzni és ehhez mindent meg is tettek a lányok a pályán. Az U19 III. osztályban a nálunk erősebb és idősebb Ajka ellen nagyon bátortalanul játszottunk, így nem tudtunk győzelemmel hazatérni. Majd a Sopron elleni utolsó fordulóban könnyed játékkal búcsúztunk ettől a bajnokságtól, végül az V. helyen zárva. Nagyon sokat fejlődtek a lányok a kézilabda minden területén, erőben, dinamikában, technikai-taktikai tudásban, döntéshozatali képességben és egyénileg szinte mindenki magához viszonyítva is. Köszönöm a stáb segítségét, munkáját, hozzáállását, a szülőknek a hátteret. Gratulálok az Akadémia 3-as csapatának és a stábnak ehhez a nagyszerű első évhez az Akadémián” – értékelte az idény utolsó hónapját Pigniczki Krisztina vezetőedző.

„Kapusaink teljesítményére május hónapban nem lehetett panaszunk. Mind az U15-ös gyermekbajnokságban, mind az U19 III. osztályban voltak kimagasló teljesítmények a kapuban. A befektetett munka láthatóan megtérült” – nyilatkozta Hoffman Beáta kapusedző.