A Győri ETO KC akadémiai csapatai számára befejeződött a 2023/2024-es idény. A zöld-fehér fiatalok becsülettel végig dolgozták az évadot, így a sikerek sem maradtak el. A csapatok összesen hét versenysorozatban szerepeltek, melyből négyet meg is nyertek. A szezonzáró eseményen a klub és az akadémia vezetői adták át az érmeket az akadémistáknak.

Egyesületünk 2023. június 10-én tartotta meg az utánpótlás évzáróját, ahol akadémistáink és utánpótlás edzőink mellett csapataink orvosai, sportszakemberei, egészségügyi és rekreációs szakemberei vettek részt.

 

Az évzáró Görbicz Anita elnökasszony köszöntőjével kezdődött.

„Hatalmas öröm most itt állni, mert csak aranyérmeket kell majd átadni nektek, amit Ti nyertetek meg! Először is szeretnék nektek, edzőiteknek és a szakmai stáboknak gratulálni és köszönetet mondani az ebben az évben elvégzett munkátokért. Nem utolsó sorban szeretném kiemelni a szálláshelyen dolgozó kolléganőket is. Ti így együtt mindent megtettetek, hogy sikeresek legyetek és ennek meg is lett az eredménye. Szeretnék továbbra is kitartást kívánni nektek, mert ez a sportolók egy nagyon fontos erénye. Heti két-három alkalommal is jöttök kora reggeli edzésekre is, majd mentek iskolába, ahol ugyancsak nem teljesítetek rosszul, végül délután egy újabb edzésre. Szerintem az egész vezetőség és edzői stáb nevében mondhatom, hogy nagyon büszkék vagyunk rátok! Az idén megnyert Bajnokok Ligája-serleg is itt van velünk. Kívánom, hogy minél többen átélhessétek a jövőben, hogy ezt milyen kiváltságos érzés felemelni egy hosszú szezon végén. Minden tiszteletem a tiétek, szeretnék kérni egy nagy tapsot az egész ETO-családnak és a nyári pihenő után remélem még ennél is sikeresebb évet kezdünk meg” – mondta Görbicz Anita elnökasszony.

 

A köszöntőt követően Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője szólt a fiatalokhoz.

„A felnőtt csapat üzenetét szeretném tolmácsolni felétek, mégpedig azt, hogy nagyon-nagyon büszkék vagyunk rátok. Nem véletlen hoztam el ide a BL-trófeát, mivel szerettem volna, hogy érezzétek, ez a családhoz tartozik. Köszönjük az egész éves kitartó munkátokat és még egyszer hangsúlyozom, hogy nagyon büszkék vagyunk rátok” – fogalmazott Endrődi Péter.

 

A köszöntőket követően Kun Attila, a Győri ETO KC akadémiájának szakmai igazgatója összegezte az elmúlt évadot.

„Szeretnék egy rövid szakmai értékelést adni arról a munkáról, amit a 2023-2024-es idényben végeztünk. A felkészülésünket három csapattal, nyolcvannégy játékossal, és az ehhez tartozó stábtagokkal kezdtük el 2023. július 17-én. Itt meg kell jegyeznem, hogy csoportjaink létszáma igen magas lett. Éppen emiatt két bajnokságban szerepelt minden csapat az MKSZ versenykiírásának megfelelően. Ehhez jött még pluszban a Módszertani Központ által kiírt Akadémiai Torna. Tehát hét megmérettetés várt csapatainkra. Ezzel a cél az volt, hogy mindenki megfelelő terhelést kapjon, és egy játékos körülbelül hatvan percet töltsön pályán egy héten. Úgy gondolom, ezekben a versenysorozatokban a Győri ETO KC nevéhez méltóan szerepeltünk. A munkánkat egész évben a tervszerűség jellemezte. Az erőnléti területen nagyon jó munkát végeztünk. A rendszer itt úgy épül fel, hogy évi három felmérést tartunk, szezon elején, közepén, majd a végén. Ezek eredményeit egy pontozásos rendszeren keresztül értékeljük, melyből az állapítható meg, hogy akadémiánk átlaga a tavalyi évhez képest öt pontszámmal nőtt, ami jelentős fejlődésnek tekinthető. A következő részleg a gyógytornászoké, amiről beszélni szeretnék. Azt tapasztaltuk az előző évekhez képest, hogy sokkal kevesebb olyan sérültünk van, akinek hosszabb időt kell kihagynia. A tavalyi évhez képest újdonság volt idén a diatetika. Itt nagyon sok mindent kell figyelembe venni az edzések mennyiségétől és intenzitásától kezdve egészen mindenki egyéni paraméteréig. Az idény során folyamatosan tartottak előadásokat és konzultációkat nektek, szüleiteknek, és az edzőknek is. A pszichológia is nagyon fontos egy sportoló életében, ez Gabi néni segítségével nagyon jól működött akár egyéni, akár csapat szinten. Végül a következő évről szeretnék beszélni. Idén nyolcvannégy játékosunk volt, ez jövőre is ugyanennyi lesz, azonban négy csoportban fogunk dolgozni, így huszonegy fős kereteket alakítunk ki. Még egy újdonság a Talent program lesz, amely ugyancsak azt szolgálja, hogy még érettebb és komplexebb játékosokká váljatok, mire az akadémiáról kikerültök. Lezárásként szeretném megköszönni azt az áldozatos munkát, amit ebben az évben elvégeztetek és jövőre hasonlóan sikeres évadot kívánok nektek. Sőt, ígérem, hogy bejutunk a négyes döntőbe” – értékelt Kun Attila.

A beszédeket követően Görbicz Anita elnök és Endrődi Péter ügyvezető átadták át a csapatoknak a szezonban megszerzett érmeket.

 

Akadémia 1-es csapatunk 2 versenysorozatban indult. Az NB II Észak-Nyugat bajnokságot veretlenül, pontveszteség nélkül nyerték meg, míg az U19 I. osztály nyugati csoportjában az alapszakasz harmadik helyén végeztek, és csak egymás elleni kedvezőtlen eredmény miatt maradtak le a négyes döntőről.

 

Akadémia 2-es csapatunk kissé egyedi módon 3 bajnokságban szerepelt. A Vármegyei I. osztályt magabiztosan nyerték meg a lányok. Az Akadémiai Tornán megvédték bajnoki címüket, így a sorozat eddigi mindkét kiírását a Győri ETO KC nyerte. Az U17 I. osztály nyugati csoportjában hasonlóan teljesítettek, mint az idősebbek, és egymás elleni eredmény miatt maradtak le a final fourról.

 

Akadémia 3-as csapatunk az országos U15-ös bajnokság aranyérmese lett. A kiegészítő sorozatnak számító U19 III. osztály A csoportjában a korkülönbség ellenére ötödik helyen zártak a fiatal akadémisták.

 

Ezt követően a klub – hagyományaihoz híven – elbúcsúzott a távozó játékosoktól.

 

Az Akadémia 1-es csapatból távozik Dobány Kitti, Schmél Zoé, Farkas Eszter Nóra, Halász Viktória Napsugár, Lévai Lili, Bordás Bianka, Barta Petra, Soponyai Lili, valamint Szalai Luca.

Az Akadémia 2-es csapatból búcsúzik Rosta Edina, Biró Maja, Kovács Fruzsina, Borbély Petra Luca, valamint Bárdos Réka Luca.

Az Akadémia 3-as csoportból elköszön Dala Roberta, Kiss Pandora Flóra, Mucza Dóra és Porubszki Lara.

Számukra ezúton kívánunk további sportsikerekben gazdag pályafutást!

Az utánpótlás rendszer minden tagjának ezúton kívánunk jó pihenést és kellemes nyarat. Várunk vissza mindenkit, és természetesen az új érkezőket is, hogy újult erővel vágjunk bele a 2024/2025-ös évadba!