2024. augusztus 30-án a Győri ETO KC Akadémia 2-es csapatán volt a sor, hogy a Vasas által szervezett felkészülési tornán bizonyítson. Az ellenfelek ugyancsak a házigazda Vasas, a Kisvárda és a Vác voltak, mint az Akadémia 3-nak egy nappal korábban.

„Ellenfeleink a keleti csoportban játszanak, így nem kellett különösebben rejtegetnünk semmit, nyugodtan próbálkozhattunk különféle felállásokkal és taktikai megoldásokkal.” – kezdte összefoglalóját Kerékgyártó Zsolt vezetőedző. „Az első összecsapáson a Kisvárda ellen játszottunk és magabiztos győzelmet arattunk, de nem tudtunk a saját ritmusunkban játszani, ellenfelünk ügyesen lassította a játékot. Erre a jövőben fokozottan ügyelnünk kell, így jókor jött a figyelmeztetés. A második meccset kis pihenő után a hazaiak ellen játszottuk. Egy izgalmas mérkőzésen döntetlent értünk el, amit csak magunknak köszönhetünk. Ennyi kihagyott helyzettel nem lehet legyőzni egy jó erőkből álló együttest. Nem kisebbítve a Vasas kapusának érdemeit, ezt az összecsapást gólokkal illett volna nyernünk. Ez is jó lecke volt, nem elég a hatékony védekezés és a gyors helyzetkialakítás, ezeket a helyzeteket gólra is kell váltani, ha nem akarunk kellemetlen meglepetéseket. Ezután közvetlenül a Váci NKSE ellen játszottunk és értünk el magabiztos győzelmet. Az első félidőben azok a játékosok léptek pályára, akik az előző meccsen keveset játszottak és ők éltek is a bizalommal, hiszen 25 perc alatt eldöntötték a mérkőzést. A második játékrész már küzdelmesebb volt, de így is tudtuk növelni az előnyünket. Ezzel a sikerrel, gólkülönbséggel ugyan, de megnyertük a tornát. Összefoglalva egy nagyon hasznos napon vagyunk túl, hiszen a nagyon sok jó dolog mellett néhány kisebb hiányosságunkra is fényderült. A következő hét elején kicsit frissítjük a lányokat, hogy az első hazai rangadón, a Dunaújváros ellen, mindent elsöprő lendülettel és akarattal tegyük le névjegyünket az induló pontvadászatban.” – összegezte a megmérettetést és tekintett előre a jövő heti szezon rajtra Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Az idei Vasas tornán játszottuk az utolsó felkészülési mérkőzéseinket. Az első találkozón a Kisvárda ellen mérkőztünk meg, ahol sajnos felvettük az ellenfelünk lassú tempóját, ami megnehezítette a dolgunkat. A második félidőben sikerült négy gólos előnyt kialakítanunk és megnyernünk az összecsapást. Ezt követően egy mérkőzésnyi pihenőidőnk volt, majd a Vasas ellen játszottunk. Az első játékrészben kisebb előnyre tettünk szert, azonban a második félidőben is számos ziccert kihagytunk, emiatt az ellenfél egyenlíteni tudott és a mérkőzés vége döntetlen lett. Az utolsó összecsapást a Vác csapata ellen játszottuk, egyből a Vasas elleni találkozó után. Sikerült végig dominálnunk és jobban kihasználni a helyzeteinket, így uraltuk a mérkőzést és magabiztos tizenkét gólos győzelmet arattunk. A tornán a helyezésünkről végül a gólkülönbség döntött és sikerült elhoznunk az első helyezettnek járó trófeát.” – foglalta össze a napot Vajda Luca (#70).