2024. szeptember 1-én a Győri ETO KC Akadémia 4-es csapata nem akárhogyan köszöntötte az őszt. Az idősebbekhez hasonlóan felkészülési tornával zárták az alapozást az újonc akadémisták és az eredmény is hasonló lett, mivel aranyéremmel a nyakukban térhettek haza. A napot Bordásné Horváth Marianna vezetőedző értékelte.

„A felkészülési időszak utolsó szakaszában, a csapategység összekovácsolására és a játékunk kialakítására, finomítására nagyszerű lehetőségként kínálkozott ez a torna. Ezúton is köszönjük a meghívást a szervezőknek! Tizenöt mezőnyjátékossal és három kapussal vágtunk neki a tornának, szerettünk volna mindenkinek játéklehetőséget adni, mindenkit tűzben tartani, kihasználni azt az időt, ami a fejlődésüket szolgálja.” – kezdte beszámolóját Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

„A torna első mérkőzésén a DVSC csapatával találkoztunk, ahol már az első félidőben sikerült megnyugtató előnyt szereznünk. A folytatásban öt gólt kaptunk és huszonegyet lőttünk, így komoly gólkülönbséggel nyitottunk. Határozott, ütközéseket felvállaló védekezést mutattunk, bátran kezdeményeztünk és a szerzett labdákkal egyszerű gólokat szereztünk.”– értékelte elégedetten az első összecsapást Bordásné Horváth Marianna.

„Rögtön az első mérkőzés után következett a Kispest elleni csata, ami minden szempontból a legnehezebbnek tűnt, mivel 2009-es játékosokból állt a csapatuk többsége. Úgy álltunk a mérkőzéshez, hogy a gyakorlást, felkészülést is szolgálja, viszont láttuk, hogy akár jó eredményt is elérhetünk. Fáradthatatlanul mentünk előre, mindig volt, aki dobott egyet a játékunkon, majd, amikor a kapunkból is jött segítség, a véghajrában bebiztosítottuk a győzelmet, ahol 36 gólt lőttünk. Ez láthatóan még jobban összehozta a társaságot, ez volt az első kiélezett összecsapásunk együtt.” – összegezte a rangadót a vezetőedző.

„A harmadik mérkőzés ellenfelével már volt tapasztalatunk, hiszen az előző héten két felkészülési mérkőzést már játszottunk az ASI-val, így tudtuk, hogy milyen erőt képviselnek. Ennek tudatában ismét egy jó ritmusú, sebességű mérkőzést játszottunk, ahol többnyire azok kaptak lehetőséget, akik az előző két mérkőzésen kevesebbet játszottak.” – mesélt az utolsó meccsről Bordásné Horváth Marianna.

„Összességében mindent tudtunk gyakorolni élesben, ami az elmúlt pár hétben az edzések anyaga volt, látni, hogy kialakultak újabb páros kapcsolatok, védekezésben sokszor nem kímélték magukat, segítették egymást a lányok. Nyilván sok még a pontatlanság, de fegyelmezettek, figyelnek és ami fontos, hogy élvezik a játékot, bíztatják egymást. Örülünk, hogy tornagyőzelmünkkel csatlakozni tudtunk az Akadémia 2 és 3 csapat sikeréhez! Az első helyezés mellett a legjobb kapus díját Gyurics Johanna, csapatunk kapusa hozhatta el.” – összegezte a napot a vezetőedző.