2024. szeptember 5-én megkezdődtek a korosztályos küzdelmek a Győri ETO KC Akadémia 1-es és Akadémia 2-es csapatai számára. A fiatalok haza pályán, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, fogadták a Dunaújváros egyesületét. A küzdelmes összecsapásokon még érződött, hogy ezek voltak az évad első meccsei, de a két-két pont így is Győrben maradt.

„Nem számítottunk könnyű mérkőzésre és nem is lett az. Mivel nem rendelkeztünk kellő információval az ellenfélről, kicsit fejest ugrottunk az ismeretlenbe. Az összecsapás során végig nagy küzdelemre kényszerültünk, de ezt elsősorban magunknak köszönhettük. Míg a védekezésünk és a kapus teljesítményünk rendben volt, addig támadásban nagyon sok ki nem kényszerített hibát követtünk el. Ez elsősorban a tiszta lövőhelyzetek elpuskázásában nyilvánult meg, mert a helyzeteket könnyen kialakítottuk, de képtelenek voltunk azokat gólra váltani. A második félidő huszadik perce körül sikerült hárim-négy gólos előnyre szert tenni, amit megőriztünk a végéig. A védekezésünk végig koncentrált volt és bízunk benne, hogy a támadásaink hatékonysága is fel fog nőni erre a szintre. Mindenesetre sokat kell még dolgoznunk azért, hogy magabiztosabb legyen a játékunk.” – értékelte az első bajnoki megmérettetést Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Az egész csapat nagyon várta már a bajnokság kezdetét. Tudtuk, hogy a Dunaújváros egy jó csapat és igyekeztünk a legjobbat nyújtani mind védekezésben, mind támadásban. Azonban a sok ziccer hibázással és a hetesek kihagyásával nem tudtuk azt az előnyt kialakítani, amit szerettünk volna. A végére összeszedtük magunkat és így mi kerültünk ki győztesként a csatából.” – összegezte a mérkőzést Horváth Berta (#61).

U18 I. osztály-Nyugat, 1. forduló

2024. szeptember 5., 14:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC – DKKA: 23-20 (11-11)

Győri ETO KC Akadémia 2: Körmendi Lara (K), Czifra Fruzsina (K) – Flaskár Emma 3, Nagy Szofi Natasa, Falusi Luca 2, Willman Viktória, Somogyi Lilla Júlia 3 (2), Jász Dorina, Pintér Nelli 2, Oross Tímea Sára 1, Tagai Virág, Tőre Eszter 1, Pásztor Emi, Horváth Berta 1, Szalai-Nagy Zita 3, Vajda Luca 7

 

„Az idei év első U20-as mérkőzésén egy héttel a válogatott játékosok megérkezése után kicsit szokatlan összetételben kellett játszatnom a csapatot, már csak azért is, hogy a hétvégi NB I/B-s első fordulóra készüljünk. Az első félidőben a védekezésünk nem volt elég agresszív és kemény. A második játékrészben egy másik variációval próbálkoztunk, amiben eredményesek is tudtunk lenni. Végül egy kiélezett végjátékban sikerült megszereznünk az első két bajnoki pontunkat.” – foglalta össze gondolatait a mérkőzés után Kun Attila vezetőedző.

„Nem úgy sikerült az első mérkőzés, ahogy elterveztük. A védekezésünk nem állt össze, ehhez hozzátett az is, hogy húsz percet játszottunk emberhátrányban, ami még inkább megnehezítette a dolgunkat. A végén nagyot küzdöttünk, így tudtunk örülni az első győzelemnek.”  – mesélt Granát Dorka (#14) a mérkőzésről.

U20 I. osztály-Nyugat, 1. forduló

2024. szeptember 5., 16:00

Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Győri ETO KC – DKKA: 32-31 (15-17)

Győri ETO KC Akadémia 1: Horváth Zelda (K), Bödő Panna (K) – Rédecsi Polett 5 (1), Balogh Lili 1, Granát Dorka 6 (3), Nyerges Anna, Császár Dorka 1, Szár Evelin 3, Mészáros Anna 1, Szebeni Dorina 1, Keceli-Mészáros Renáta 6, Varga Dalma 4, Vajda Luca, Takács Maja Márta 2, Kányai Villő Réka, Zákányi Janka 2