2024 szeptembere egy új időszámítás kezdete volt a Győri ETO KC akadémiáján, ugyanis az elmúlt idénytől eltérően idén 4 csapat működik az akadémia égisze alatt. Eredményesség szempontjából az összeteljesítmény felemásnak mondható, mivel minden csapatnak, minden korosztálynak megvoltak a maga kihívásai. Az első éles megmérettetéseket szokás szerint az edzők értékelték, valamint összegyűjtöttük a nyers számokat is a teljesítményt illetően.

„A hosszú nyári felkészülést követően nekünk extrém volt a helyzetünk csapaton belül, mivel a válogatott játékosaink csak szeptember 2-án csatlakoztak a kerethez. Így a felkészülés során használt csapatot és keretet kicsit át kellett alakítanom a mérkőzésekre. Szerettem volna, hogy a válogatott játékosok összeszokjanak azokkal, akiket összeraktunk a nyáron, így ezt szem előtt tartva zajlott le az első pár meccs. Itt beleszaladtunk egy vereségbe a Mosonmagyaróvár ellen, amit remélem tudunk majd korrigálni. Az NB I/B-ben lejátszott meccsek az egy győzelem és a két vereség ellenére sokkal jobban sikerültek, mint amire számítottunk. Én az első félévet a tanulási fázisnak tudom be, de véleményem szerint ez ettől sokkal-sokkal jobb volt. Mostantól kicsit átalakítjuk a csapatszerkezetet és azt, hogy ki, melyik bajnokságban fog játszani, mivel így óriási volt a terhelés és kevesebb az edzésszám pár játékosnak. Így, akik a felnőtt csapatban is szerepelnek azok csak az NB I/B-t fogják játszani a többiek pedig az NB I/B-t és az U20-at. Természetesen a fiatalok még a saját korosztályukban, az U18-ban is szerephez fognak jutni. Látszik, hogy nagyon összetett a keret élete és sok felé kell a figyelmem koncentrálni, ami sokszor az edzésmunka rovására ment. Remélem, hogy lesz egy olyan mag, akikkel egész héten együtt fogok tudni dolgozni és a képzésüket tovább fogjuk tudni vinni, úgy ahogy szeretnénk. Nehéz megoldani azokkal a felkészülést, akik a felnőtt csapattal az NB I-ben is szerepelnek, mivel ők csak az NB I/B-s összecsapásokat megelőző napon tudnak csatlakozni hozzánk egy taktikai edzésre. Összegezve a csapatépítés folyamata zajlott szeptember hónapban.”  – összegezte az Akadémia 1-es csapat mozgalmas szeptemberét Kun Attila vezetőedző.

„Mindkét bajnokságot nehéz mérkőzésekkel kezdtük és kicsit döcögősebben indult az idény a kapusok számára. Utána viszont belerázódtak és számos védéssel tudták segíteni a csapatot. Az NB I/B-ben mindig jó meccseket fogunk játszani, ami a kapusok fejlődését is szolgálja, akik igyekeznek felnőni ehhez a feladathoz.” – értékelte röviden az Akadémia 1-es kapusok teljesítményét Kiss Éva kapusedző.

 

„Szeptember folyamán három mérkőzést játszottunk az U18-as bajnokságban. Felemás érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, hiszen egy kínlódós hazai első meccs után játszottunk egy nagyon jó idegenbelit, majd egy csalódást jelentő hazai vereség következett. Az nyilvánvaló, hogy utánpótlás csapatoknál a hullámzó teljesítmény megszokott dolog, de ilyen formaingadozásnak a mi szintünkön már nem lenne szabad bekövetkeznie. Reméljük, hogy sikerül stabilizálni a formánkat egy megfelelő szinten, így elérjük a célunkat, a bajnoki döntőbe jutást. A játékosok jól dolgoznak. Az iskolakezdéssel beleestünk az ilyenkor sajnálatosan megszokott betegség hullámba és történt egy súlyos sérülés is. A betegségekkel megküzdünk és innen is kívánunk mielőbbi, gyors gyógyulást és visszatérést a csapatkapitányunknak Vajda Lucának.” – összegezte a csapatkapitányát egy ideig nélkülözni kényszerülő Akadémia 2-es csapat szeptemberét Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„A szezon eleje alapján a kapusok teljesítménye változó képet mutatott. A védési technikák, valamint a helyezkedés gyakorlása fontos szerepet kapott a hétköznapokban is. Ahogy az idény halad előre a tapasztalat és gyakorlás segíthet még jobban stabilizálni a teljesítményünket.” – mondta az Akadémia 2-es kapusok teljesítményét illetően Petróczi Viktória kapusedző.

 

„A nyári felkészülés után már izgatottan vártuk a bajnoki rajtot. A csapatunk hetvenöt százalékban együtt maradt. Ez nagyban megkönnyítette a feladatunkat. Volt egy közös “alap”, amire lehetett építeni. A lányok nagyon jó alanyok, könnyű velük dolgozni. Három bajnoki mérkőzést játszottunk, mindhárom magabiztos győzelemmel ért véget. Sokat dolgoznak a fiatalok a mérkőzéseken, határozott védekezés az elvárásunk és az abból vezetett indításokra, lerohanásokra alapozunk. Sokat fejlődtünk ezen a téren, de természetesen van még bőven javítanivaló. A támadásainkat is szeretnénk színesebbé, kreatívabbá tenni. Az egyéni képzéseken ezekre tanítjuk a lányokat, lépésről-lépésre majd a mérkőzéseken is visszakapjuk a tanultakat. Jó úton járunk, szeretnénk megtartani a jó formánkat.” – összegezte az Akadémia 3-as csapat kiváló rajtját Pigniczki Krisztina vezetőedző.

„Szeptember hónapban lejátszott három mérkőzésen kapusaim úgy gondolom a várakozásaimnak megfelelő teljesítményt nyújtottak. A jelek bíztatóak, voltak olyan momentumok, védések, amik nekem is nagyon tetszettek, de természetesen vannak még kiküszöbölendő hibák. Jelenlegi fő feladatunk, hogy a nyáron megkezdett munkát tovább folytassuk és a „kötelező” védések terén még hatékonyabbak legyünk.” – értékelte az Akadémia 3-as kapusok szeptemberi teljesítményét Hoffmann Beáta kapusedző.

 

 

„Az akadémiára újonnan belépő csapatként egy kicsit visszatekintenék a nyári felkészülésre. Jó alapokról indultunk minden szempontból. Fizikailag az alapozást megelőző hetekben elvégzett, az erőnléti edző által kiadott otthoni program segített. A technikai és mentális állapot elérésében a preakadémián dolgozó edzőink fantasztikus munkát végeztek. Hozzáállásuk és a gyerekek munkára való rávezetése miatt nagyon jó szintről kezdhettük az első akadémiai évet. Annak is kifejezetten örülök, hogy jól sikerült a kiválasztás és a meglévő 2010-es maghoz ügyes, jó alapanyagnak ígérkező játékosok csatlakoztak. A felkészülés alatt hat mérkőzést játszottunk, melyek eredményességükkel a csapatkohéziót erősítették. Folyamatosan lépkedtünk előre taktikailag mint csapat, illetve az egyéni kvalitásokat illetően is. Nagyon vártuk a szeptembert, egyrészt a kiírás által összeállított új csoportok miatt, másrészt, hogy számunkra is elkezdődjön az idény. Egy új stáb állt össze, új játékosokat kellett összeilleszteni és egy új játékrendszert kellett elsajátítani. Eddig két forduló zajlott le a bajnokságból, ami adott napokon két-két mérkőzést jelentett. Az első fordulóban kiderült, hogy a csapatok nagyon eltérő játékerőt képviselnek. Azért, hogy ez terhelésben is mérhető legyen igyekeztünk részfeladatokkal motiválni a csapatot, amiket maximálisan teljesítettek. Sok gólt lőttünk, keveset kaptunk, de a legfontosabb, hogy az új, nagyobb méretű labda használata nem hozott magával több technikai hibát. A második fordulóban, Győrben találkozhattunk először olyan csapattal, amivel az előzetes feltérképezésünk alapján szakmailag is értékelhető csatát vívtunk. Itt már megéreztük azt, hogy pár nappal a forduló előtt sérülés miatt kiesett egy balkezes játékosunk, aki szerkezetileg eddig teljessé tette taktikai variációinkat. Az első félidőt gyakorlatilag odaajándékoztuk ellenfelünknek, akik nagy energiát fektettek abba, hogy magabiztos vezetést szerezzenek, míg mi kerestük a megfelelő megoldást jobblövő pozícióba. A második játékrészben már kiegyenesedtünk minden szempontból. Átvehettük volna a kezdeményezést, ebben viszont helyzetkihasználásunk gyengesége szabott gátat. Ennek ellenére élvezetes, izgalmas mérkőzést játszottunk és örömünkre szolgált a szülők lelkes szurkolása. A második meccsen már felszabadultabban játszottunk és mindenki szerepet kapott és élt is a lehetőséggel. A szeptemberi hónapban sor került a nyári felmérések visszakontrollálására is, és nagyon jó képet mutatnak az eredmények. Az alsó végtagok robbanékony erejében és az aerob állóképesség szintjében is kimagasló fejlődést mutattak a lányok, a számok minket igazolnak. A szezon eleji terveink szerint haladunk és ehhez sikeresen adaptálódnak a fiatalok is.” – összegezte bővebben a friss akadémisták első hónapjait Bordásné Horváth Marianna vezetőedző.

„Új akadémistáink idény eleji teljesítménye különösen izgalmas, hiszen ez az időszak a fejlődés és tapasztalatszerzés szempontjából kulcsfontosságú. A Lányok hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, akarnak tanulni, fejlődni. Ez jó alap, a jövővel kapcsolatban bizakodó lehetek.” – mondta az újdonsült akadémisták első hónapjáról Petróczi Viktória kapusedző.