2024. október 5-én a Győri ETO KC Akadémia 1-es csapata Balatonboglárra látogatott a NEKA együtteséhez az NB I/B aktuális fordulójában. A hétközi siker után nem dőlhetett hátra Kun Attila csapata, ugyanis egy más kerettel felálló NEKA fogadta őket, melynek fiataljai több tapasztalattal rendelkeznek a felnőtt kézilabdában.

„A NEKA elleni mérkőzésen tudtuk, hogy nem tiszta akadémiai csapattal fogunk játszani, náluk ez a legmagasabb szint és úgy menedzselik őket, mint egy normál felnőtt csapatot! Nagyon hullámzóan játszottunk, sok technikai hibával, ami még az összeszokatlanságnak tudható be. Voltak nagyon jó periódusaink is, de a végén pont hullámvölgybe kerültünk. Ettől tudunk sokkal jobban is játszani, ami remélem jövő héten sikerülni is fog.” – értékelt Kun Attila vezetőedző.

„Vegyes érzésekkel tudok beszélni a mérkőzésről. A védekezésünk nehezen állt össze, azonban egy fantasztikus kapusteljesítmény segített abban, hogy megerősítse és magabiztossá tegye. Sok technikai hibánk volt, amik számát tudtuk csökkenteni a második félidőre, viszont ez sem volt elég a fordításhoz. Kemény meccs volt, mindkét csapat végig küzdött és harcolt. Ezekből az összecsapásokból tanulunk és folytatjuk tovább a munkát.” – mondta Vári Arina (#56) a mérkőzésről.