2025. október 15-én rendezték meg az idény első szivacskézi tornáját Lébényben. A Katica Kupán a szivacskézi legkisebbeknek való változatát játszották, a kétkapus dobójátékot. A megszokott mezőnyhöz újonnan csatlakozott a Szany és a Bük csapata. Sok fiatalnak ez volt élete első tornája.

„Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk egy újabb szivacskézi tornán, hiszen a szuper élmények mellett sokat tanulunk minden alkalommal. Büszkeséggel tölt el, ahogy a lányok játszottak. Szoros és izgalmas mérkőzéseket játszottunk, melyekből mindenki kivette a részét. Sikeresen zártuk a napot, hisz a csapat megnyerte az első kupáját. A gyerekek nagyon boldogok voltak, én pedig büszke vagyok Rájuk!” – mondta a tornát megnyerő csapat edzője, Freiberger Ivett.

 

„Elképesztően várták a lányok, hogy újra részt tudjunk venni kétkapus dobójátékon. Már ez önmagában is öröm az edzőnek, hogy a gyerekek így állnak a versenyhelyzethez. Most a legkisebbek számára rendezték meg ezt a kupát, így rengeteg olyan kislány vett részt a tornán nálam is, aki még csak most kezdett el ismerkedni a sportággal. Számomra mindennél többet ér, hogy a másnapi edzésre is csillogó szemekkel és sok-sok pozitív élménnyel érkeztek. Alig várják a következő alkalmat, ahogy mondani szokták: A foglalkozás elérte a célját. Ez a legfontosabb ebben a korosztályban, hogy megszerettessük velük a mozgást, a sportot, de főként a kézilabdát.”  – nyilatkozott a napról Péter Szabó Lívia edző

 

„Legkisebb lányaim napok óta nagyon várták már, hogy életükben először kézilabda tornán vehessenek részt. A meccsek kezdete előtt többen is jelezték, hogy az izgalom miatt alig tudtak aludni, remeg a kezük, torkukban dobog a szívük. Nagy örömmel vették fel az ETO mezeket, büszkén játszottak benne. Boldogsággal és fáradtan tértek haza a torna után. Köszönjük a szervezést, a szülőknek a lelkes szurkolást! Hajrá ETO, hajrá Győrszentiván!” – nyilatkozott büszkén csapata első élményeiről Dányi-Hegyi Diána edző.

 

„Ugyan 2 győzelemmel, 3 vereséggel végeztünk a 8. helyen, mégis nagyon ügyesek voltak a lányok, látszik a sok gyakorlás, minden dicséretet megérdemelnek.” – értékelte röviden a napot Baksa Péter edző.