2024. október 18-19-én rendezték meg az idei Akadémiai Torna első fordulóját Balatonbogláron. A Győri ETO KC-t ebben az évadban Pigniczki Krisztina Akadémia 3-as csapata képviseli a megmérettetésen. Nevéből is adódóan a sorozatban a Debrecen, a Ferencváros és a Nemzeti Kézilabda Akadémia szerepel még a zöld-fehér győriek mellett. Az első forduló történéseit a vezetőedző és a játékosok is értékelték.

„Komoly erőfelmérő volt csapatunk számára az Akadémiai Torna.  Ebben a ritmusban, másfél nap alatt három éles meccset még nem játszottunk. Ezért utaztunk el teljes kerettel, hogy mindenki megmutathassa magát korosztálya legjobbjai ellen. A DVSC ellen kezdtünk. magabiztosan játszottunk a második félidő közepéig hat gólos előnyünk volt. Azonban az utolsó szakaszban csak egy gólt tudtunk lőni, míg sok technikai hiba és elkapkodott helyzet jellemezte a játékunkat. Így a debreceniek ledolgozták hátrányukat és a végén győzni tudtak.  Ez a mérkőzés szolgált a legtöbb tanúsággal számunkra.” – értékelte az első összecsapást Pigniczki Krisztina vezetőedző.

„Kemény védekezésünkkel nagy előnyre tettünk szert, az összecsapás utolsó negyedében hat gólos előnyünket sajnos elveszettük a sok pontatlanság miatt. A meccsen végig mi vezettünk, de a végjátékban nem volt szerencsénk.  A csapat számára nagyon tanulságos mérkőzés volt.” – mondta Marian Hanna (#88).

Akadémiai Torna, 1. forduló

NEKA Csarnok, Balatonboglár

2024.10.18., 18:00 – 1. meccs

Győri ETO KC – DVSC: 18-19 (11-8)

Győri ETO KC Akadémia 3: Varga Petra (K), Reizinger Friderika Ibolya (K) – Csonka Norina, Balog Niki, Szakács Vivi 1, Parrag Karolina 2, Jancsurák Flóra, Pintér Kitti 5 (2), Lendvai Emily, Lidi Vivien, Horváth Réka, Imre Vanessza 4, Biró Szonja, Molnár Hanna 3, Sarus Szófia 2, Marian Hanna 1

 

„Az FTC csapata következett szombat reggel. Jó tempót diktáltunk, határozott védekezéssel, szerzett labdákkal tudtunk előnyt kialakítani. Sokkal felszabadultabbak voltak a lányok, mint az első mérkőzésen. Végig tudtuk az előnyünket tartani, minden játékosunk kitett magáért.” – mondta elégedetten a szombati mérkőzést követően Pigniczki Krisztina.

„Felkészülten vártuk a Fradi elleni mérkőzést. Magabiztosan kezdtünk, de a tizenötödik percig fej-fej mellett haladtunk. Utána jobban magunkra találtunk és jobban kihasználtuk a helyzeteinket, így a meccs végéig tartottuk az előnyünket. Végül nyolc gólos különbséget tudtunk kialakítani a lefújásig.” – mondta Burányi Szófia (#41) a zöld-fehér örökrangadó után.

Akadémiai Torna, 1. forduló

NEKA Csarnok, Balatonboglár

2024.10.19., 11:30 – 2. meccs

Győri ETO KC – FTC: 28-20 (14-10)

Győri ETO KC Akadémia 3: Varga Petra (K), Reizinger Friderika Ibolya (K) – Csonka Norina 2, Köteles-Baunok Ivett 7 (3), Baracskai Liza 1, Szakács Vivi, Parrag Karolina 3, Oross Tímea Sára 5, Jancsurák Flóra, Pintér Kitti, Burányi Szófia 3, Lendvai Emily 1, Lidi Vivien 2, Imre Vanessza, Molnár Hanna 2, Marian Hanna 2

 

„A hazai NEKA csapata volt az utolsó ellenfelünk. Nagyot küzdöttünk, harcoltunk a győzelemért. Hátrányból tudtuk a magunk javára fordítani a meccset és a pénteki hibáinkból tanulva a végjátékban mi diadalmaskodtunk. A bajnokságban kamatoztatni tudjuk az itt megélt játékhelyzeteket és még jobbak lesznek a lányok. Dicséret illeti az egész csapatot a mutatott harcosságért, küzdésért!” – nyilatkozott elégedetten a torna utolsó mérkőzését követően Pigniczki Krisztina vezetőedző.

„Számítottunk rá, hogy egy kemény mérkőzésnek nézünk elébe, ami be is bizonyosodott. Végig nagyon szoros volt az eredmény, de a NEKA az első félidőbe négy gólos előnyre tett szert. A második játékrészt jól kezdtük és be tudtuk hozni a lemaradásunkat. Nagyon szoros volt az utolsó negyedóra, de szerencsére a végén nekünk sikerült megnyernünk az összecsapást.” – számolt be az utolsó meccsről Pintér Kitti (#36).

Akadémiai Torna, 1. forduló

NEKA Csarnok, Balatonboglár

2024.10.19., 14:30 – 3. meccs

NEKA – Győri ETO KC: 24-25 (14-11)

Győri ETO KC Akadémia 3: Varga Petra (K), Reizinger Friderika Ibolya (K) – Köteles-Baunok Ivett, Balog Niki, Baracskai Liza 1, Szakács Vivi 3, Oross Tímea Sára 3, Pintér Kitti 7 (5), Burányi Szófia 2, Lendvai Emily 2, Lidi Vivien, Horváth Réka 1, Imre Vanessza, Biró Szonja 1, Molnár Hanna 4 (2), Sarus Szófia 1