2024. október 21. és 27. között válogatott összetartáson vesz részt a Győri ETO KC akadémiájának számos fiatalja és szakembere. 22 játékost és 5 stábtagot ad a győri zöld-fehér klub a különböző korosztályos csapatokba. A legfiatalabbaknál továbbra is a keret kialakításán lesz a hangsúly, míg az ifjúsági és junior válogatottak felkészülési mérkőzéseket is játszanak. Érdekesség, hogy a strandkézilabdában is újból érdekelt lesz az ETO, egyből 4 játékos által.

A serdülő válogatott ezúttal Gyálon edzőtáborozik, ahol a Pigniczki Krisztina vezette stábnak továbbra is a keret kialakítása a fő feladata:

A generációváltást követően a serdülő válogatott stábja és kerete is mondhatni teljesen újjá alakul. A szövetségi edző szerepét Akadémia 3-as csapatunk vezetőedzője Pigniczki Krisztina tölti be.

A keret kialakításának folyamata továbbra is zajlik, így a fiatalok több turnusban bizonyíthatnak a héten, hogy ott a helyük a válogatottban. A Győri ETO KC akadémiájáról 8 fiatal kapott behívott: Gyurics Johanna (K), Baukó Anna Luca, Molnár Hanna, Jenőfi Franciska, Francsics Jázmin, Parrag Karolina, Lidi Vivien és Gáncs Fanni.

 

Az ifjúsági válogatott először Szegeden készül, majd a hét második felében Romániába utazik, hogy részt vegyen a Kárpátok Kupán:

A nyári nyílt EB-n bronzérmet szerző csapat élén továbbra is Kun Attila, akadémiánk szakmai igazgatója és Akadémia 1-es csapatunk vezetőedzője, tevékenykedik. A lányok fizikai felkészítésében többek között segítségére lesz akadémiánk erőnléti edzője, Csendes Dávid is.

A játékoskeretben 6 ETO-s fiatal kapott helyet: Körmendi Lara (K), Zákányi Janka, Kányai Villő Réka, Tőkés Lilla, Somogyi Lilla Júlia és Takács Maja Márta.

Egy rövid felkészülés után a csapat Románia felé veszi az irányt, ahol a Carpathia-kupa keretein belül a házigazda románok mellett megmérkőzik a szlovénokkal és a csehekkel.

 

A juniorok Inárcson készülnek, majd Németországba utaznak egy oda-visszavágós párharcra:

A nyáron még ifjúsági VB-n bronzérmes csapat már a junior korosztályba tartozik.

A stábban ezúttal is helyet kapott akadémiánk egyik masszőrje Borbély Tamara és akadémiánk egyik erőnléti edzője Ruppert Bálint.

A játékoskeretben 4-en képviselik akadémiánkat: Varga Dalma, Rédecsi Polett, Keceli Renáta és Szár Evelin.

A csapat a hét első felében Inárcson készül, majd pénteken és szombaton egy-egy mérkőzést játszik a német válogatottal Hannoverben.

 

Klubunk ezúttal a világbajnokságra készülő serdülő strandkézilabda válogatottba is delegál 4 játékost:

A serdülő strandkézi válogatott a hét elején egy három napos összetartást szervez Gárdonyban.

A Győri ETO KC akadémiáját 4-en képviselik: Czifra Fruzsina (K), Nagy Szofi Natasa, Léránt Eszter és Szalai-Nagy Zita

 

Sok sikert kívánunk mindenkinek! Várunk vissza titeket!